Expositie: 50 Years Hendrix In Heaven

Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld.

50 Years Hendrix In Heaven: expositie in de Koppelkerk
Jimi Hendrix 1967 Helsinki

Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het bezorgde hem een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal.

De expositie kwam tot stand in samenwerking met Glimlach Producties.

5 september 2020 t/m 11 oktober 2020
Openingstijden: