Laden Evenementen

Expositie: 50 Years Hendrix In Heaven

  • Dit event is voorbij.

Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Van 5 september tot en met 11 oktober wijdt de Koppelkerk samen met Glimlachproducties een foto- en collector’s item-tentoonstelling aan Jimi Hendrix in de bovenzalen van de Koppelkerk.

Hendrix’ plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het bezorgde hem een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

50 Years Hendrix In Heaven: expositie in de Koppelkerk
Jimi Hendrix 1967 Helsinki

De Koppelkerk is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is € 6,- inclusief toegang expositie in de kerkzaal en een kop koffie. Tijdens de expositie ‘50 Years Hendrix in Heaven’ is tevens exclusief het nieuwe boek ‘Hendrix in Holland’ te koop, zo ook een aantal bijzondere foto’s.

De expositie kwam tot stand in samenwerking met Glimlach Producties.

Wanneer?

Datum:
5 september 2020 t/m 11 oktober 2020
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. toegang expositie kerkzaal en een kop koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken