Laden Evenementen

Expositie: Ontmoetingen / Begegnungen

  • Dit event is voorbij.

Wat gebeurt er als acht Duitse en acht Nederlandse kunstenaars met elkaar een kunstzinnige dialoog aangaan? Van 7 augustus tot en met 27 september kruisen de wegen van kunstenaarscollectieven Kunstbalkon uit Kassel en de Kunstrijders uit de Achterhoek elkaar in de expositie Ontmoetingen / Begegnungen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gunter F. Wagner Auf gläsernen Füeßen

Kunstbalkon (D)

Het Duitse kunstenaarscollectief Kunstbalkon werd eind jaren ’80 van de vorige eeuw opgericht en is één van de oudste producentengalerieën in Dokumenta-stad Kassel. Kunstbalkon ziet zichzelf als forum voor beeldende kunstenaars, evenals werkplaats voor conceptontwikkeling. Gezamenlijk organiseren de kunstenaars regelmatig tentoonstellingen in hun gelijknamige expositieruimte, maar ook elders in binnen- en buitenland. (Inter)nationale uitwisseling is namelijk een groot goed voor het kunstenaarscollectief.

Kunstrijders (NL)

De Kunstrijders is een Achterhoeks collectief van acht kunstenaars dat samen tentoonstellingen en andere artistieke activiteiten organiseert. Het afgelopen jaar zijn ze druk bezig geweest met het realiseren van uitwisselingsprojecten met kunstenaarsgroepen in Duisburg, Bocholt en Kassel. Zo zetten de Kunstrijders zich in om op artistieke wijze de (lands)grenzen te slechten.

In de expositie ontmoeten de kunstenaars van het Kunstbalkon en de Kunstrijders elkaar. In acht Nederlands-Duitse duo’s gaan ze de artistieke dialoog aan.

Wanneer?

Datum:
7 augustus 2020 t/m 27 september 2020
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. kop thee of koffie
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken