Laden Evenementen

Terugkijken: Kunstlezing over Christo

  • Dit event is voorbij.

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een online kunstlezing over de onlangs overleden kunstenaar Christo. De Bulgaar was naast beeldhouwer ook schilder en tekenaar, maar werd vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.

Tekst gaat verder onder foto.

De ingepakte Rijksdag

Dit jaar zou Christo (1935) de Arc de Triomphe in Parijs inpakken in april. Omdat er torenvalken broeden op de Arc, werd het project verplaatst naar september. De komst van het coronavirus noopte tot een tweede uitstel. En toen overleed de kunstenaar afgelopen maand.

Een interessante vraag is hoe Christo ertoe gekomen is om dergelijke spectaculaire projecten uit te voeren. Is er een relatie te leggen met bepaalde ontwikkelingen in de beeldende kunst? Waren er meer ongebruikelijke kunstuitingen?

Wanneer?

Datum:
3 juli 2020 t/m 31 december 2022
Entree:
€ 10
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken