Laden Evenementen

Terugkijken: Filosofiecursus Wat zou Aristoteles doen?

Kijk hier alle delen terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren vertelt hoe een denker van meer dan tweeduizend jaar geleden ons vandaag de dag én in deze coronacrisis handvatten kan bieden voor het leiden van goed en gelukkig leven.
Tekst gaat verder onder de foto.
Paul van Tongeren

Wat zou Aristoteles doen?

Wat heeft het ethische werk van Aristoteles ons vandaag de dag te zeggen? Die vraag beantwoordt Paul van Tongeren in vier online colleges. Als ondersteunend leesvoer dient het boek ‘Wat zou Aristoteles doen?’ van Edith Hall. In de colleges staat centraal hoe oude filosofie je leven kan veranderen en met name hoe de ethiek van Aristoteles nog steeds de beste handleiding is voor een goed en gelukkig leven. Het eerste college gaat over geluk, het tweede over zelfkennis, het derde over keuzes en het vierde college over vriendschap.

Professor Paul van Tongeren

Paul van Tongeren is emeritus-hoogleraar wijsgerige ethiek. Jarenlang gaf hij college aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Nu hij met emeritaat is, geeft hij colleges door heel het land. In het bijzonder is Van Tongeren kenner van het werk van Aristoteles, Nietzsche, Kierkegaard en Augustinus. Naast colleges leidt Van Tongeren ook wijsgerige reizen waarin men in de letterlijke voetsporen treedt van bijvoorbeeld Nietzsche en Goethe.

Hoe werkt het?

Via de onderstaande knoppen ‘Terugkijken’ kunt u de colleges terugkijken. Kosten voor het terugkijken van de colleges bedragen € 25,- per college. U kunt betalen via iDeal. U ontvang dan een persoonlijke link waar u zich kunt aanmelden en toegang heeft tot het college. Deze kunt u net zo vaak gebruiken als u wilt.

Wat is geluk?

Luister hier deel 1 terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. In dit college: wat is geluk?

Vanwege wat technische opstartprobleempjes is het eerste college zonder beeld

Geluk en deugd

Kijk hier deel 2 terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. In dit college: geluk en deugd.

Deugd en zelfkennis

Kijk hier deel 3 terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. In dit college: deugd en zelfkennis.

Vriendschap

Kijk hier deel 4 terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. In dit college: vriendschap.
Een korte introductie door Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren.

Wanneer?

Datum:
27 mei 2020 t/m 31 december 2023
Tijd:
00:00 - 23:59
Entree:
€ 25
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken