Laden Evenementen

Leesclub (online): De Pest van Albert Camus (online)

  • Dit event is voorbij.

In tijden van quarantaine start de Koppelkerk met een online leesclub over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de eerste leesclub op woensdag 22 april staat De Pest van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus op het programma.

Tekst gaat verder onder foto.

Albert Camus - (c) Henri Cartier-Bresson/magnum

De Pest

De Pest van Albert Camus wordt in deze coronacrisis weer volop gelezen. Het boek gaat over een stad die in de greep is van een dodelijke ziekte, waardoor haar bewoners in quarantaine moeten. Het is een meeslepende vertelling over vastberadenheid, hoop en wanhoop, zin- en zinloosheid en de broosheid van het menselijk bestaan.

Wat kunnen we leren?

Wat kunnen we leren van Camus’ De Pest in de huidige coronacrisis? Er is ruimte voor 12 lezers in de online leesclub. Je ziet en praat met elkaar via videoverbinding. Ter voorbereiding van de leesclub word je gevraagd om passages te markeren waarover je van gedachten wilt wisselen. Sylvia Heijnen, codirecteur van de Koppelkerk, zal het gesprek leiden.

De Pest is het eerste boek in de leesclub van de Koppelkerk waarin fictie en non-fictie boeken op het programma staan die bij uitstek in de huidige tijd betekenis, hoop en troost kunnen bieden.

Hieronder kun je meestemmen welk boek bij de volgende leesclub centraal staat.

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
22 april 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 
Aanmelden

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken