Laden Evenementen

Koppelsessies: Live Poets Society

  • Dit event is voorbij.
Live Poets Society 1

AFGELAST

Vanwege de risico’s omtrent het corona-virus hebben wij als organisatie helaas moeten besluiten de Koppelsessie af te gelasten. We vinden het erg vervelend, want we keken er waarschijnlijk net als u erg naar uit, maar uiteindelijk geldt wat ons betreft toch: better safe than sorry. 

Live Poets Society is een duo ervaren muzikanten dat elkaar heeft gevonden in de jacht op het perfecte liedje. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, toevallig voorhanden instrumenten en de stand van de petten van de beide heren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Live Poets Society 2

Roots & Changes

De zoektocht leverde tot op heden twee studioalbums op: “Square One” (2012) en “The Road Ahead” (2015), het derde “Roots & Changes” is net vers uitgekomen. Waar het debuut werd gekenmerkt door een seventies popsfeer en op het tweede album een breed palet aan roots- en folkinvloeden werd geëtaleerd, is Live Poets Society met hun derde album Roots & Changes weer terug op het popformat: compacte songs met melodieën die je dagen later nog in je achterhoofd terugvindt. En dan nog dit: de groove is helemaal terug, mede doordat voor het leeuwendeel van de songs gebruik werd gemaakt van dezelfde dampende ritmesectie: drummer Ronald Voskens en bassist Martin Duarte Favaro uit het Spaanse Sitges.

Inspiratiebron

Toch is de inspiratiebron van Live Poets Society dezelfde gebleven: het leven zelf in al zijn kleuren en verschijningen. En dat varieert van kleine persoonlijke bespiegelingen als de terugkeer naar je geboortegrond (Roots) tot universele emoties (Forgive, met de engelachtige zang van Joanna Chapman Smith) en grote maatschappelijke thema’s als verslaving (Feed the Beast) en vluchtelingenproblematiek (Tomorrow We’ll Be Gone en Comfort Food). Maar zoals we van de Poets gewend zijn: ieder liedje heeft zijn eigen verhaal, en is voorzien van een bijpassende atmosfeer.

Programma

Op deze zondagmiddag spelen de Live Poets eerst een Nederlandstalige set. Voor de voorstelling “Dichter Bij Leven” hertaalden de heren elf van hun oorspronkelijk Engelstalige liedjes in het Nederlands. Terugkerend thema is het levenspad dat iedereen aflegt. Liedjes en verhalen over het vinden van je wortels, ontmoetingen onderweg, afslagen die je ergens op je pad neemt – of juist niet. De tweede set zal Engelstalig zijn.

 

Wanneer?

Datum:
22 maart 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Zaal open:
11:00 uur
Entree:
Gratis een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken