Laden Evenementen

Kenniscafé: Proefcollege van Nel Schellekens

  • Dit event is voorbij.

Nel Schellekens – bekend als ‘Van Kop tot Kont Chef’ – geeft op vrijdagavond 20 maart een bijzonder proefcollege in de Koppelkerk. Nel Schellekens heeft diverse boeken geschreven over haar wijze van koken waarbij niets wordt weggegooid. Op 20 maart vertelt ze erover en laat ze bezoekers ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’ proeven.

Proefcollege van Nel Schellekens 1

AFGELAST

Vanwege de risico’s omtrent het corona-virus hebben wij als organisatie helaas moeten besluiten dit proefcollege af te gelasten. We vinden het erg vervelend, want we keken er waarschijnlijk net als u erg naar uit, maar uiteindelijk geldt wat ons betreft toch: better safe than sorry. 

Het Keunenhuis

Schellekens domicilie is haar Culinaire proeftuin “Het Keunenhuis” in Winterswijk, alwaar ze samenwerkt met bijzondere boeren, burgers en Achterhoekse buitenlui. Tijdens haar proefcollege vertelt Schellekens o.a. over deze manier van samenwerken, haar koken & filosofie en laat met beelden haar werk zien. Als bezoeker word je betrokken bij haar college en kan je proeven van haar ‘kunsten’!

Tekst gaat verder onder foto.

Schellekens - foto Alexander

0% waste, 100% taste

Alles willen weten over eten. Dat is het wat Nel Schellekens betreft. Dat betekent: leven en werken in een betrouwbaar, open en veilig voedselsysteem. Erop aandringen alles te weten over waar al ons voedsel vandaan komt zodat je er in vertrouwen volop van kunt genieten. Werken naar deze aan waarden gedreven aanpak bevordert duurzame landbouwmethoden, eerlijke behandeling, fairtrade en een lokale, levende economie.

“Ik leef voor lekker, goed, puur eten: van een heerlijk maal word ik zielsgelukkig. En dat gevoel wil ik graag met iedereen delen. Met ziel en zaligheid koken met producten die met ziel en zaligheid zijn geproduceerd draagt daaraan bij.

Ik denk dat ik als chef een schakel ben tussen de agricultuur en het grote publiek; consumenten houden in de gaten wat chefs serveren. Goed nadenken met welke producten je kookt is niet alleen een taak van chefs maar voor iedereen die kookt want zo bepalen we de toekomst van ons voedsel.”

Nel Schellekens

Van kop-tot-kont-chef

Wanneer?

Datum:
20 maart 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 12.50
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken