Laden Evenementen

Concert: Peter Beets

  • Dit event is voorbij.
Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Zaterdag 7 maart treedt hij samen met zijn trio op in de Koppelkerk.
Peter Beets speelt in theaters in binnen- en buitenland en op grote internationale festivals. Zijn muziek zoekt naar de dwarsverbanden tussen klassieke muziek en jazz. Op zaterdag 7 maart brengt Peter Beets, met zijn trio, een ode aan de Amerikaanse pianist en componist George Gershwin. Beets geeft een eigen draai aan Gershwin’s tijdloze en ijzersterke songs met energieke swing en spannende improvisaties.

Tekst gaat verder onder foto.

Peter Beets - foto Jurjen Donkers

Muziekstijlen

De ode aan Gershwin geeft Beets de kans om een breed scala aan muziekstijlen te laten horen: klassiek, jazz, blues, Latin en folk. Dat is de nalatenschap van George Gershwin die onophoudelijk nieuwe muzikanten – om het even op welk instrument – blijft inspireren.

Toegankelijk

Niemand maakte muziek toegankelijker dan Gershwin. Tot op de dag van vandaag raakt zijn tijdloze muziek mensen van alle culturen en op iedere levensweg. Volgens Beets is er geen andere componist in staat zoveel culturen en muzikale stijlen samen te brengen en kunst en entertainment op zo’n natuurlijk manier te vervlechten.

Prijzen

Peter Beets heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Deze avond treedt hij op met twee jonge jazztalenten: bassist Steven Zwanink en drummer Tim Hennekes

He rations his finger-busting excursions, unleashing the flashing digits for maximum dramatic effect. Working in marvellous accord with the rhythm section, Beets demonstrates as much innate taste as he does dextral ability.

Steve Futterman

Jazztimes

Wanneer?

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15.00 aan de deur
Voorverkoop:
€ 12.50
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken