Laden Evenementen

Concert: Alexandros Halapsis & Michail Markov

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Dit jaar vieren we het 250e geboortejaar van Ludwig von Beethoven. De Koppelkerk eert de grote componist op vrijdag 21 februari met een viool- en pianoconcert van Alexandros Halapsis en Michail Markov.

Michail Markov

Michail Markov

Concertpianist & Pianodocent

De in Moskou geboren pianist Michail Markov begon zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd. Al na drie jaar speelde hij als solist met een orkest in de Concertzaal van het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Later studeerde hij bij professor Victor Merzjanov aan het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Markov treedt als concertpianist op in binnen- en buitenland en is jurylid van verschillende nationale en internationale pianoconcoursen.

Alexandros Halapsis

Alexandros Halapsis

Violist

Alexandros Halapsis komt uit een muzikale familie uit Donetsk (Oekraïne). Hij studeerde aan het J. S. Bach Conservatorium in Athene, aan de Universiteit van Indianapolis, aan het P. I. Tchaikovsky Staatsconservatorium in Moskou en aan het N. Skalkottas Conservatorium in Athene. Als solist en dirigent trad hij op in Europa, Azië en Noord-Amerika, en werkte samen met bekende dirigenten en solisten, zoals Odysseas Dimitriadis, Ivry Gitlis, Vladimir Spivakov, Nikolai Petrov, Dmitri Kogan, Konstantin Orbelyan.

Halapsis heeft opnames gemaakt voor radio en tv. Hij is jurylid van internationale muziekconcoursen, oprichter van het Quattro Elementi String Quartet, artistiek directeur van het Loutraki International Music Festival and Summer Music Master Classes, artistiek directeur en dirigent van het Bios Chamber Orchestra in Athene en hoogleraar viool en kamermuziek aan  het Nikea Municipal Conservatory and Athenaeum Conservatory in Athene.

Ter ere van het Beethovenjaar spelen Halapsis en Markov vier stukken van Beethoven. 

Programma

Alvast weten wat het programma van het concert is? 

Wanneer?

Datum:
21 februari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken