Laden Evenementen

Literair Café: Helma Snelooper

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdag 31 januari treedt – tijdens de Nationale Poëzieweek – Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. De poëzie wordt omlijst door trekharmonicaspeelster Gerda Reijnders.

Tekst gaat verder onder foto.

Helma Snelooper en Gerda Reijnders. (c) Marijke Schellekens

Tekst gaat verder onder foto.

Dichter des Achterhoeks

Helma Snelooper is schrijver, dichter en verhalenverteller. Twee maanden geleden presenteerde zij haar dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. Sinds kort mag zij zich ‘Dichter des Achterhoeks’ noemen. Dat betekent dat zij voor de Gelderlander actuele gebeurtenissen poëtisch vertolkt. Helma werkt voor het project ‘Lang Leve Kunst en Naoberschap‘ van de Gruitpoort en vindt haar inspiratie op het landgoed Enghuizen in Hummelo.

Trekharmonica

In Hummelo ontmoette zij tijdens de Kunstwandelroute Gerda Reijnders, beeldend kunstenaar en muzikant. Het klikte en vanaf dat moment trekken Helma en Gerda door Gelderland met muzikale verhalen. Op 31 januari zetten zij een boom op in Bredevoort. Helma draagt voor uit eigen werk. Gerda legt er met haar virtuoze trekharmonicaspel een melancholisch tapijtje onder. Ze laat de poëzie zuchten en geeft de woorden vleugels.

 

Foto Helma Snelooper en Gerda Reijnders. (c) Marijke Schellekens

 

Wanneer?

Datum:
31 januari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 7.50
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken