Laden Evenementen

Koppelsessies: Dana Lewu

  • Dit event is voorbij.

Op zondagmiddag 26 januari treedt singer-songwriter Dana Lewu op in het Boekencafé. De doorleefde liedjes van Dana zijn intiem, dromerig en soms een wat mysterieus. Net als het leven.

Singer-Songwriter

Dana Leeuwenburgh is geboren en getogen in Winterswijk. Muziek kwam vroeg in haar leven: op elfjarige leeftijd speelde ze een paar tonen op de gitaar en schreef vervolgens direct haar eigen liedje. Vanaf dat moment is muziek nooit meer weggeweest.

Creativiteit

Om haar passie voor muziek en creativiteit de vrije loop te laten, ging Dana naar de vrije school en vervolgde haar muzikale studie aan de Artez Popacademie in Enschede. Deze opleiding was iets te theoretisch voor haar, en daarom verruilde de zangeres Artez voor de Herman Brood Academie, waar volop ruimte was voor creativiteit en het experimenteren met verschillende muziekstijlen.

Tekst gaat verder onder foto.

Senora - Foto:Claudia Fischbacher

Ashram

Na haar afstuderen vertrok Dana naar Zuid-Duitsland om een paar maanden door te brengen in een Ashram, een hindoeïstisch klooster. Hier kon ze zich opnieuw verbinden met de schoonheid van kleine en intieme liedjes. Alleen haar en haar gitaar.

Europese tour

Ze nam zich voor een rondreis te maken door Europa, maar strandde al bij haar eerste stop: Zürich. Met Zwitserland als thuisbasis trad ze op in heel Europa en daarbuiten (o.a. Duitsland, Spanje en Argentinië). Na drie jaar kwam ze terug naar Nederland, waar ze met haar intieme en dromerige liedjes sindsdien optreedt op intieme locaties, zoals op 26 januari in het Boekencafé van de Koppelkerk.

Wanneer?

Datum:
26 januari 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken