Laden Evenementen

Expositie: Beelden met een antwoord

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Van 18 januari tot en met 1 maart exposeren beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest in de bovenzaal van de Koppelkerk. Het werk van beide kunstenaars komt instinctief en mijmerend tot stand; geen van beide kunstenaars werkt met een vooropgezet plan.

Wanda Verschuur

Hoewel de artistieke loopbaan van Wanda Verschuur uit Malden begon met tekenen en schilderen aan de Hogeschool voor de Beeldende Kunsten begon in Kampen, verruilde zij na verloop van tijd het schilderdoek voor steen. De afgelopen vijftien jaar legde zij zich toe op beeldhouwen. Sinds 2009 geeft ze daar ook les in

De halfedelsteen polychroom jaspis heeft haar voorkeur. Het is altijd de uitdaging op zoek te gaan naar de grenzen van bewerkingen binnen in de steen. Het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert in verbazingwekkende kleurrijke beelden, die de toeschouwer bij iedere aanschouwing weer nieuwe indrukken ontlokt. Wanda gaat op zoek naar een perfecte kleurbalans, zodat de edelsteen die balans overbrengt aan iedereen die ernaar kijkt en ermee werkt.

Wanda Verschuur - halfedelsteen polychroom jaspis
Beelden met een antwoord 1

Meet the Artists

Maak nu zelf kennis met Wanda Verschuur en Peer Elstgeest op zondagmiddag 1 maart.

Peer Elstgeest

Peer Elstgeest schildert en mijmert al ruim vijftig jaar. Die twee gaan ook prima samen. Bij ieder schilderij schrijft Peer een mijmering die volgens hem bij het werk past. Tijdens het schilderen kiest hij impulsief zijn kleuren en ziet hij vaak met verwondering wat er op het doek verschijnt. Bij het schilderen gebruikt hij de kwast en vooral het paletmes. Daarnaast ook een lijmschep en een vork om variatie aan te brengen in de beweging. Peer laat zijn schilderijen geleidelijk ontstaan; soms werkt hij enkele weken aan één werk.

Beelden met een antwoord 2

De aak

De aak die onderdoor komt zonder lawaai,
geeft orde en volkomen rust, hoe fraai!

Met kleurrijke en bonte bagage vaart zij…
Wil zij nu iets verklaren aan mij?

Mijmeringen, gedachten, ideeën volop.
Maar wat gebeurt er aan de kop?

Niemand weet dat of heeft een vermoeden.
Niemand kan het onzichtbare behoeden.

Echter, je kan er wel vertrouwen in kweken
en aanvaarden dat het goed is gebleken.

Waarom toch alles van tevoren controleren?
Geniet van het onbekende i.p.v. het tij te keren…

Het waarnemen van het andere, de spiritualiteit,
zou dan vanzelfsprekend kunnen zijn, altijd!

– Peer Elstgeest

Wanneer?

Datum:
18 januari 2020 t/m 1 maart 2020
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken