Laden Evenementen

Concert: Señora

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 18 januari luidt de Koppelkerk het nieuwe jaar in met een vermaarde jazzband: Señora, de eerste band van de Duitse jazzgitarist Axel Fischbacher. In de jaren tachtig golden zij als een van de meest succesvolle Duitse groove-jazzbands; inmiddels heeft de band een cultstatus verworven.

Band met cultstatus

Slechts vier jaar bestond ze: de vierkoppige band Señora. In deze korte tijd groeiden ze uit tot één van de belangrijkste bands in de Duitse clubscene. In 1981 verscheen hun eerste – en enige – LP met het unieke Señora-geluid vol jazz-, funk- en rock-invloeden. De plaat groeide uit tot een waar collectors item.

Tekst gaat verder onder foto.

Senora - Foto:Claudia Fischbacher

Comeback

De bandleden van Señora gingen in 1984 ieder hun eigen weg en speelden met diverse topmusici samen en in allerlei bandformaties. Toen Axel Fischbacher (gitaar), Christian Henze (piano), Thomas Giesler (bas) en Diethard Stein (drums) zich in 2000 ‘just for fun’ weer kort verenigden in de originele bezetting, verraste het iedereen hoe enthousiast Señora weer door het publiek werd ontvangen.

Hernieuwde LP

De laatste jaren kent de specifieke groove-jazz-stijl van Señora een grote opleving. Deze opleving zorgde ervoor dat een platenlabel uit Hamburg de band benaderde om opnieuw hun legendarische LP uit te brengen. De band tekende ervoor en dit leidde tot een hernieuwde uitgave die volledig in originele, analoge stijl werd opgenomen. Tot grote vreugde van de vele verzamelaars van Señora. De plaat is inmiddels toe aan zijn derde druk.

Tekst gaat verder onder de video.

Reünietour

Op basis van de grote vraag van het publiek en het warme welkom terug, besloot Señora opnieuw bij elkaar te komen en is de band nu bezig met reünie-tour, die ook langs Bredevoort voert. Een avond voor de ware liefhebbers van een unieke jazz-sound, die tot voor kort alleen maar via de LP was te beluisteren.

Wanneer?

Datum:
18 januari 2020
Tijd:
20:30 - 23:00
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15
Voorverkoop:
€ 12.50
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken