Laden Evenementen

Kenniscafé: Daan Roovers

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

‘Politiek is bij uitstek een zaak die je niet aan politici moet overlaten,’ aldus Denker des Vaderlands Daan Roovers. Vrijdagavond 13 december geeft ze een lezing in de Koppelkerk over onze democratie, want ‘het wordt tijd om groot onderhoud te plegen’.

Denker des Vaderlands

Filosofe Daan Roovers is sinds maart 2019 onze Denker des Vaderlands. Een benoeming voor twee jaar. In deze twee jaar wil zij zich vooral inzetten voor ‘publiek denken’. Onlangs verscheen van haar hand het boek ‘Wij zijn de politiek’. Politiek gaat namelijk over ons. Hoe worden mensen weer politiek bewuste burgers? Dat is het centrale thema van Daan Roovers.

Tekst gaat verder onder de foto.
Wij zijn politiek - Het denken van Daan Roovers

Betekenis geven

Hoe kunnen wij meer betekenis geven aan onze gedeelde publieke sfeer? Wij maken gretig gebruik van onze vrijheid van meningsuiting, maar mag je eigenlijk alles zeggen? En laten wij ons niet veel te gemakkelijk uit elkaar spelen door populisten en trollen? De extreme stemmen eisen onze aandacht op, ten koste van de redelijke en de gematigde stemmen, terwijl die in de meerderheid zijn.

Debat

Roovers leidt graag debatten waarbij het publiek aan het woord komt. In haar werk pleit zij voor een nieuw politiek bewustzijn en een beter begrip van vrijheid en verantwoordelijkheid. Haar motto daarbij is: filosofie is ruimte scheppen in je hoofd om hetzelfde anders te zien. Deze avond wordt wij als burgers uitgenodigd om na te denken over onze rol en verantwoordelijkheid in ons dagelijks leven.

Wanneer?

Datum:
13 december 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken