Kunstlezing: De tuinen van Monet

Evenement Navigatie

In de Koppelkerk vinden – tussen de kunstwerken – diverse keren per jaar verdiepende kunstlezingen plaats door kunsthistorica Maria Driessen. Dit jaar is er aandacht voor wederopbouwarchitectuur, Niki de Saint-Phalle en de tuinen van Monet.

Monet - De Japanse brug en de waterlelies

De tuinen van Monet

Dit najaar brengt Gemeentemuseum in Den Haag een eerbetoon aan de tuinen van Monet. Een groot deel van zijn beroemde tuinen is nog nooit in Nederland vertoond. In ‘Monet – Tuinen van verbeelding’ worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Op vrijdagavond 29 november vertelt kunsthistorica Maria Driessen alles over de tuinen van Monet en hun invloed op andere beroemde kunstenaars, zoals Rothko en Pollock.

Meer kunstlezingen

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

28 sep @ 20:00 - 22:00

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle.

29 november 2019
Zaal open: