Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Grenzen aan toerisme?

  • Dit event is voorbij.

Toerisme brengt een hoop geld in het laatje en is belangrijk om de economie op peil te houden; al helemaal in krimpregio’s als de Achterhoek. Maar wanneer slaat toerisme door, en hoe zouden we dat kunnen reguleren? Op vrijdag 1 november praten we erover in de Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder foto.

Tegenlicht Meet Up , Reizen is het nieuwe roken

Massatoerisme

Mondiaal is toerisme de grootste groeisector. Eén op de tien banen is toerisme gerelateerd. Naast de grote economische voordelen rijst nu echter ook de bezorgdheid over de beheersbaarheid van de toeristenstromen. Steden dreigen onleefbaar te worden en bewoners roeren zich. Bovendien draagt de permanente verplaatsing van mensen voor bijna vijf procent bij aan de opwarming van de aarde.

Gelderland als toeristische koploper

Toerisme moet nog wel leuk blijven, ook in Gelderland’, kopte De Gelderlander afgelopen maand. Ook in Gelderland maakt men zich inmiddels zorgen over toeristenstromen. Niet voor niks, want Gelderland is koploper in het toerisme in eigen land. Busladingen vol toeristen moet geen doel op zich worden, maar men zou moeten inzetten op spreiding van de toeristen door de seizoenen heen

 

Toerisme moet wel nog leuk blijven, ook in Gelderland

ARNHEM – Busladingen toeristen naar Gelderland halen? Dat moet vooral geen doel op zich zijn. Spreid ze over de seizoenen en verschillende gebieden en investeer vooral in toerisme als dat banen, behoud van bijvoorbeeld winkels en horeca en vergroening van toeristische trekpleisters oplevert. 

Lees hier het hele artikel

Niki van der Naald

Dagblad De Gelderlander

Duurzaam toerisme in de Achterhoek

Hoe houden we het toerisme in de Achterhoek op een gezond en duurzaam peil? We praten erover met o.a. Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme, Posbank-deskundige Els van Hout en Dirk Willink van Steengroeve Theater Winterswijk.

De Tegenlicht-documentaire die centraal staat is ‘Reizen is het nieuwe roken’.

De gasten voor vanavond zijn:

Manuel Hezeman

Manuel Hezeman

directeur van Achterhoek Toerisme

Dirk Willink

Dirk Willink

Steengroeve Theater Winterswijk

Els van Hout-Notermanns

Els van Hout-Notermanns

Posbank-deskundige in haar rol als oud-wethouder gemeente Rheden met natuur in haar portefeuille.

Jan Wijbrans

Jan Wijbrans

Moderator

Wanneer?

Datum:
1 november 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Zaal open:
18:30 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift voor de organisatie wordt op prijs gesteld
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken