Laden Evenementen

Pianoconcert: Pavol Preceniza & Mihaela Manea

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Op zaterdag 12 oktober doet jong internationaal pianotalent Bredevoort aan ter gelegenheid van de International Piano Festival 2019, waar de Koppelkerk aan deelneemt. De Roemeense Mihaela Maneo en Tsjechische Pavol Preceniza spelen stukken van Beethoven, Poulenc en Ravel.

International Piano Festival

De International Piano Festival is een initiatief van Artez-conservatorium docent Michail Markov. Het festival vindt plaats in het kielzog van de International Piano Competition for Young Musician, die elke twee jaar in Enschede plaatsvindt. De deelnemers zijn tussen 10 en 19 jaar oud. De Koppelkerk in Bredevoort is sinds twee jaar één van de vaste locaties van het festival.

Pavol Preceniza

Pavol Preceniza

Piano spelen doen beide pianisten al sinds zeer jonge leeftijd: vanaf respectievelijk vijf- en zesjarige leeftijd. Pavol Preceniza uit Tsjechië is inmiddels 18 jaar oud en in Nederland om mee te doen aan de International Piano Competition. Momenteel studeert hij aan de Secondary School of Music in Praag. Hij behaalde geweldige resultaten op diverse internationale pianowedstrijden in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Nederland. Hij won er vele en behaalde afgelopen jaar de tweede prijs op de International Piano Competition for Young Musicians in Enschede. Deze avond in de Koppelkerk speelt hij stukken van Poulenc, Schumann en Liszt.

Mihaela Manea

Mihaela Manea

Mihaela Manea is in 1996 geboren in Targoviste, Roemenië. Tegelijk met haar studie aan de Arts High School in haar woonplaats, studeerde ze van 2009 tot 2015 bij professor Corina Ibanescu aan de University of Music in Brasov, Roemenië. Sinds 2015 studeert ze aan de University of Music and Performing Arts in Wenen in de klas van de Duitse pianist en hoogleraar Stefan Arnold. Ook Mihaela Manea viel talloze malen in de prijzen op internationale pianowedstrijden. In de Koppelkerk speelt zij deze avond stukken van Scarlatti, Beethoven en Ravel.

International Piano Festival 2019

Koppelkerk Bredevoort
Zaterdag 12 oktober 2019
Aanvang 20.00

Mihaela Maneo
en
Tsjechische Pavol Preceniza

 

Wanneer?

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken