Laden Evenementen

Kenniscafé: Leven is ook doodgaan

  • Dit event is voorbij.

Leven is ook doodgaan: denk erover, praat erover

Dat is de boodschap die de landelijke Stichting STEM onder de aandacht wil brengen op vrijdag 11 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort. Want vroeg of laat krijgt iedereen direct of indirect met sterven te maken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bo van Aalst  - STEM

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben of maken het van dichtbij mee. Voor anderen is dit nog heel ver weg. Best veel mensen vinden het moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? En waarom zou je praten over doodgaan? Doe je daarmee de ander geen verdriet?

Toch lijkt praten over je eigen eindigheid ook veel op te kunnen leveren. Wat vinden wij belangrijke waarden in het leven? Wat zijn onze persoonlijke wensen? We weten niet wanneer het moment daar is, maar weten wat wij belangrijk vinden helpt onszelf en onze dierbaren om op een waardige manier afscheid te nemen. Deze avond gaat het over kwetsbaarheid, het levenseinde en hoe je hier op verschillende manieren over in verbinding kunt komen. Met jezelf, en met elkaar.

Stichting STEM is een initiatief van praktijkmensen uit de medische zorg. Ook de Rijksoverheid is inmiddels een campagne gestart met de slogan:

“Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik.”

Bo van Aalst van Stichting Stem zal de avond in de Koppelkerk begeleiden.

Wanneer?

Datum:
11 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken