Laden Evenementen

Expositie: Kunstroof

  • Dit event is voorbij.

Kunstroof in de Koppelkerk

Een expositie van lokale tot wereldberoemde meesters

Veel van de kunst die men bij tentoonstellingen in de Koppelkerk ziet is afkomstig uit een museumcollectie, of van de kunstenaar zelf. Maar veel prachtige kunst hangt natuurlijk gewoon bij mensen thuis aan de muur. Van 18 oktober t/m 22 december biedt de Koppelkerk deze particuliere kunstschatten een podium.

Tekst gaat verder onder de foto.

For Jorge Dumas - Corneille 1980

Kunstenaars

Het publiek reageerde massaal op het idee van ‘Kunstroof’. Werk van onbekende tot wereldberoemde kunstenaars werd aangemeld. In de expositie is werk te zien van o.a. Charley Toorop, Corneille, Hundertwasser, Engelbert L’hoëst, Piet te Lintum, J.H.B. Koekkoek en Edvard Munch. Uit de bonte verzameling aanmeldingen heeft de Koppelkerk een selectie gemaakt die reikt van de 17e eeuw tot het heden.

Persoonlijk verhaal

Bij de meeste kunstwerken hoort een bijzonder, persoonlijk verhaal. Deze verhalen worden in de expositie doorverteld door de rondleiders van de Koppelkerk. Tweemaal daags biedt de Koppelkerk rondleidingen aan: elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur.

Community Art

‘Kunstroof’ is een vorm van community art. Dat wil zeggen dat de Koppelkerk probeert het publiek actief te engageren bij deze expositie. Het publiek is bruikleengever en heeft zo een actieve stem in wat er te zien is in de expositie. Een ander voorbeeld van een community art is bijvoorbeeld het project ‘Bankroof’, waarin buurtbewoners werden aangemoedigd samen bankjes in de publieke ruimte te beschilderen. ‘Kunstroof’ kwam tot stand in samenwerking met de Talentverbinder van de Gemeente Aalten.

    Taxatiedag: Guido Hengeveld

    30 nov 2019 @ 11:00 - 17:00

    * NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR * Te midden van de expositie Kunstroof vindt op zaterdag 30 november in de Koppelkerk een taxatiedag plaats: U kunt uw eigen schilderij meenemen naar de Koppelkerk en deze laten taxeren door erkend taxateur Guido Hengeveld.

Wanneer?

Datum:
18 oktober 2019 t/m 22 december 2019
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 5 incl. kop koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken