Laden Evenementen

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

In de Koppelkerk vinden – tussen de kunstwerken – diverse keren per jaar verdiepende kunstlezingen plaats door kunsthistorica Maria Driessen. Dit jaar is er aandacht voor wederopbouwarchitectuur, Niki de Saint-Phalle en de tuinen van Monet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Niki de Saint Phalle - Zwarte staande NaNa

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930-2002) aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle.

Halverwege de jaren zestig van de 20e eeuw zorgden de Nana’s, met hun ondubbelzinnige polyester uiterlijk, voor nogal wat ophef in de wereld van de moderne kunst. Desalniettemin zijn ze sindsdien onverminderd populair gebleven bij het grote publiek. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. Het zijn immers sterke vrouwen met wie je terdege rekening moet houden. De tentoonstelling Nana’s aan Zee is een solo voor Nana en een ode aan de vrouwelijkheid.

Meer kunstlezingen

    Kunstlezing: De tuinen van Monet

    29 nov @ 20:00 - 22:00

    Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Monet? Kunsthistorica Maria Driessen vertelt alles over de tuinen van Monet die dit najaar in het Gemeentemuseum in Den Haag te zien zijn.

Wanneer?

Datum:
28 september 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Entree:
€ 10
Zaal open:
19:30 uur
 
Reserveer nu

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken