Laden Evenementen

Workshop: Levensbomen in hout

  • Dit event is voorbij.

Op zondag 8 september geeft kunstenares Mary Velthoen uit Noord-Groningen een workshop in de Koppelkerk in het maken van levensbomen in hout. Velthoen heeft zich gespecialiseerd in het maken van houtreliëfs: kleurrijke levensbomen en Madonna’s zijn veelvoorkomende thema’s. Tot en met 8 september exposeert ze in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rode Levensboom met vogels - Mary Velthoen

Levensbomen

Levensbomen zijn een centraal thema in het werk van Mary Velthoen. De levensbomen gaan terug tot haar eigen kindertekeningen en tot de levensbomen zoals je die boven deuren van oude huizen en in volkskunst ziet. Het zijn bomen met wijd uitlopende takken en grote wortels.

Techniek

Mary werkt volgens een zelfontwikkelde techniek. De kunstenares maak een tekening op paneel en zaagt de contour van het ontwerp uit, gutst de oppervlakte vanuit de tekening en beschildert het geheel met acryl, waarna ze het afwerkt met olieverf. Mary heeft een expressief handschrift, gecombineerd met intense kleuren.

Workshop

Wil je zelf ook leren hoe je een houtreliëf maakt? Dan kun je het nu leren van de vakvrouw zelf. Mary heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en draagt graag haar passie over op anderen. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Materiaal is bij de prijs inbegrepen.

Wanneer?

Datum:
8 september 2019
Tijd:
13:00 - 15:00
Entree:
€ 17.50 (materialen zijn bij de prijs inbegrepen)
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken