Laden Evenementen

Meet Up: Circulaire economie in de Achterhoek

  • Dit event is voorbij.

Onze gangbare manier van produceren heeft een grote impact op het milieu. Grondstofvoorraden raken uitgeput, afval stapelt zich op en het klimaat verandert. We moeten op zoek naar nieuwe vormen van duurzame productie. Op vrijdagavond 6 september discussiëren we erover in de Koppelkerk met verschillende Achterhoekse bedrijven die het duurzame pad zijn ingeslagen.

De traditionele vorm van produceren is lineair: we delven grondstoffen uit de aarde, verwerken ze tot een product, gebruiken het en gooien het daarna in de prullenbak. Op deze manier verliezen we grondstoffen en creëren we afval. In een circulaire economie verandert het productieproces in een kringloop: grondstoffen worden na gebruik volledig hergebruikt. Geen afval en geen uitputting van grondstofvoorraden dus.

Dat is niet zomaar gerealiseerd. Sommige bedrijven pakken een deel van het probleem aan, door te kijken hoe afval kan worden gereduceerd, hoe producten gerepareerd en hergebruikt kunnen worden en hoe andere reststoffen gerecycled kunnen worden.

Tekst gaat verder onder de video.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kijken we deze avond in de Koppelkerk wat circulaire economie concreet betekent en hoe je als werknemer, werkgever en consument aan de circulaire economie kunt bijdragen.

Concrete circulaire voorbeelden uit de praktijk worden deze avond gegeven door René Plaggenburg (directeur Dusseldorp Sloop en Reststoffencentra), Patrick Jansen en Jur Hofland (Rensa Verwarming Doetinchem), Gerrit Hesselink (Hesselink Koffie Winterswijk), Bas Kempers (Drukkerij Kempers Aalten), en Jacquo Harbers (AGEM). Anke Sitter  (Intertembo Groenlo) treedt op als moderator.

Bent u ook benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren aan de circulaire economie? Denk en praat dan mee deze vrijdagavond 6 september in de Koppelkerk!

De gasten voor vanavond zijn:

René Plaggenburg

René Plaggenburg

directeur Dusseldorp Sloop en Reststoffencentra

Bas Kempers

Bas Kempers

Directeur Drukkerij Kempers

Patrick Jansen

Patrick Jansen

Hoofd Innovatie & Kennismanagement - Rensa

Gerrit Hesselink

Gerrit Hesselink

Directeur Hesselink Koffie

Jur Hofland

Jur Hofland

Logistiek Engineer Rensa Verwarming

Jacquo Harbers

Jacquo Harbers

AGEM

Anke Sitter

Anke Sitter

Moderator

Conceptontwikkelaar bij INTERTEMBO Interim & advies

intertembo.com

Wanneer?

Datum:
6 september 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift voor de onkosten is gewenst
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken