Laden Evenementen

Pianoconcert: Shuan Hern Lee

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdagavond 24 augustus is de jonge Australische Shuan Hern Lee terug in de Koppelkerk voor een pianoconconcert. De jonge pianist is een opkomende wereldster: hij won meer dan tien eerste prijzen op internationale pianoconcoursen, waaronder recent bij de Cliburn International Junior Piano Competition 2019 in Dallas (Texas).

Tekst gaat verder onder de foto.

Shuan Hern Lee

Op de leeftijd van twee begon Shuan met pianospelen. Al snel werd duidelijk hoe getalenteerd hij was. Op de Chopin International Piano Competition in Hartford Connecticut won hij de eerste prijs. Er volgden nog vele andere internationale competities. Ook in Nederland viel hij in de prijzen. In 2016 won hij de eerste prijs én de publieksprijs in de Internationale Piano Competitie voor jonge muzikanten in Enschede.

Shuan Hern Lee studeerde aan het Associate Trinity College of London Piano Performance Recital en de DipABRSM van het Verenigd Koninkrijk. Op veertienjarige leeftijd slaagde hij voor het Fellowship Diploma, de hoogst mogelijke score van de Australian Music Examinations Board en werd daarmee de jongste kandidaat die dit diploma ooit behaald heeft.

Tekst gaat verder onder de video.

Voor het grote publiek werd Shuan Hern Lee vooral bekend toen hij meedeed aan het tv-programma ‘Australia’s Got Talent’ in 2010. Inmiddels is hij 17 jaar oud en reist hij de hele wereld over om op te treden. Op 24 augustus zal hij stukken spelen van o.a. Haydn, Bach, Rachmaninov en Prokofiev. U kunt hieronder het programma downloaden.

International Piano Festival 2019

Koppelkerk Bredevoort
Zaterdag 24 augustus 2019
Aanvang 20.00

Shuan Hern Lee Australia

1ste prijs winnaar van vele
internationale piano concoursen

Wanneer?

Datum:
24 augustus 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken