Laden Evenementen

Koppelsessies: Groundhog

  • Dit event is voorbij.

Op zondagmiddag 14 juli is het weer tijd voor een akoestisch concert in het Boekencafé in de Koppelkerk. Tijdens deze Koppelsessie treedt de bluesband Groundhog op van 15.00 tot 17.00 uur. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bluesband Groundhog bestaande uit: Gerard Koldenberg (zang, gitaar), Bram Reinders (gitaar/banjo/mondharmonica), Hugo Bosma (contrabas/basgitaar) en Bert van der Weide (cajon/percussie)

Groundhog is een viermans bluesformatie uit het Oosten van Nederland. In oorsprong een bluesrockband die stevige, vaak onbekende nummers in muziekminnende cafés de lucht in slingerde. De zanger, gitarist, bassist en drummer ontdekten een drietal jaar geleden dat het ook heel leuk en inspirerend kan zijn om akkoorden en ritmes niet alleen op de klassiek elektrisch versterkte wijze te vertolken maar op een meer ingetogen manier.

Met twee akoestische gitaren, een contrabas en een cajon bleek het oude repertoire zich al deels te lenen voor een meer introverte uitvoering. Hieraan hebben de heren enige heerlijke ballads toegevoegd waardoor er een nieuwe prettig klinkende sound ontstaan is. Het ene moment dwingt dit de toehoorder tot spontaan swingend meebewegen om daarna ongewild heel stil te luisteren naar tekst en muziek.

Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vindt om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen. Zoals deze zondagmiddag in de huiskamersetting van het Boekencafé in de Koppelkerk in Bredevoort. Groundhog bestaat uit Gerard Koldenberg (zang, gitaar), Bram Reinders (gitaar/banjo/mondharmonica), Hugo Bosma (contrabas/basgitaar) en Bert van der Weide (cajon/percussie).

Wanneer?

Datum:
14 juli 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis , een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken