Laden Evenementen

Theater: Ik hou van Herman

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vrijdag 12 juli treedt saxofonist Bertus Borgers op te midden van een grote expositie van Herman Brood. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in The Wild Romance.

Tekst gaat verder onder de foto.

Theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’ van Bertus Borgers

Bertus Borgers schreef een boek over zijn belevenissen met Herman Brood en maakte er vervolgens een theatervoorstelling van. Een bijbehorende cd maakte het drieluik ‘Ik hou van Herman’ compleet. Tot en met 2014 trok Bertus (verteller, sax en zang) samen met zijn dochter Nova (zang, viool) en broer Ruud (gitaar, zang) met de voorstelling door het hele land. Speciaal voor de expositie van Herman Brood in de Koppelkerk treedt Bertus Borgers opnieuw op met de voorstelling vol persoonlijke verhalen en muziek.

Het geheim van de vriendschap tussen Herman Brood en Bertus Borgers is dat ze zo verschillend waren. “En dat lieten we ook zo, dat konden we van elkaar goed hebben.” Wanneer Herman eens aan de heroïne zat, zei Bertus tegen hem: “Ik ga niet met je werken als je aan die shit zit, geen heroïne op mijn vierkante meter. Mensen worden er onbetrouwbaar van. Maar een dieet van amfetamine en sterke drank werkte voor Herman prima.”

Bertus zag Herman tijdens tournees overal tekenen en krabbelen en moedigde hem aan om dat verder uit te bouwen. Kleurenblind als Herman was vroeg hij anderen om knalkleuren uit te zoeken voor schilderijen. 

Wanneer?

Datum:
12 juli 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15
Voorverkoop:
€ 12.50
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken