Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: De toekomst van regionale ziekenhuizen

  • Dit event is voorbij.

Hoe ziet de toekomst eruit voor ziekenhuizen in de regio? Hierover praten we in de Tegenlicht Meet Up op 21 juni in de Koppelkerk met Chrit van Ewijk, voorzitter van Raad van Bestuur Santiz Ziekenhuizen en Joba van den Berg, kamerlid voor het CDA en initiatiefnemer van de nota ‘Versterk de zorg in de regio’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hoofdingang Slingeland Ziekenhuis Doetinchem (c) SZ

De Achterhoek telt twee ziekenhuizen: het Slingeland in Doetinchem en het SKB in Winterswijk. Maar de Achterhoek vergrijst, de zorg wordt duurder, en er is een tekort aan personeel in de zorg. Hoe ziet de toekomst voor ziekenhuizen in onze regio eruit? Een actuele en urgente vraag na het recente faillissement van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen.

Aan de hand van fragmenten uit de Tegenlicht-documentaire ‘Exit Slotervaartziekenhuis’ gaan we op vrijdag 21 juni in gesprek over de toekomst van zorg in de regio met bestuursvoorzitter Chris van Ewijk van het Slingeland- en het SKB-ziekenhuis, en CDA-kamerlid Joba van den Berg.

Volgens Chrit van Ewijk hoeft men in de Achterhoek niet te vrezen voor een Slotervaart-scenario. We moeten niet denken vanuit groei van de ziekenhuizen. In plaats daarvan moeten we de zorgvraag fundamenteel anders benaderen. Preventie, een gezonde levensstijl en zorg bij de mensen thuis moeten ervoor zorgen dat minder mensen een bezoek aan het ziekenhuis hoeven te brengen.

Goede zorg dichtbij is voor steeds meer Nederlanders steeds minder vanzelfsprekend geworden. CDA-kamerlid Joba van den Berg diende in de Tweede Kamer een initiatiefnota in om de zorg in de regio te versterken. Mensen in heel Nederland moeten erop kunnen vertrouwen dat – niet alleen nu, maar ook in de toekomst – goede zorg dichtbij beschikbaar is. Hiervoor is volgens Van den Berg meer regie nodig om toe te werken naar een goede verdeling van zorg in alle regio’s.

Naast deze hoofdgasten, zijn ook Jeroen Scholten, verantwoordelijk Rabobank-relatiemanager van het St. Jansdal Ziekenhuis, en Ilse Saris, voormalig CDA-wethouder Winterswijk te gast om te participeren in de discussie. Iedereen is van harte welkom aan de discussie deel te nemen. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

De gasten voor vanavond zijn:

Chrit van Ewijk

Chrit van Ewijk

bestuursvoorzitter van het Slingeland- en het SKB-ziekenhuis

Joba van den Berg

Joba van den Berg

Tweede kamerlid voor CDA

en de gasten in de zaal:

Ilse Saris

Ilse Saris

voormalig wethouder gemeente Winterswijk

Jeroen Scholten

Jeroen Scholten

relatiemanager Rabobank

Wanneer?

Datum:
21 juni 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
Gratis , een vrije gift wordt op prijs gesteld
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken