Laden Evenementen

Workshop: Werk maken van de Donut Economie

  • Dit event is voorbij.

We zien het alle dagen om ons heen: globale, regionale en maatschappelijke veranderingen vragen om een nieuwe (economische) benadering. Kate Raworth beschrijft in haar boek ‘Donut Economie’ nieuwe wegen, denkmodellen en kansen voor de 21ste eeuw. Hoe brengen we de Donut Economie in de praktijk? In twee avonden wordt het verkend in de Koppelkerk onder leiding van conceptontwikkelaar Anke Sitter.

Tekst gaat verder onder de foto.

Donut economie

Op heel wat vlakken schieten we door het ecologisch plafond van wat onze planeet kan verdragen, terwijl wereldwijd veel mensen onder het sociale minimum zakken. In het boek ‘Donut Economie’ laat Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken (uit de 19e eeuw) ons op een dwaalspoor heeft gezet voor wat we nu nodig hebben. In zeven stappen tekent ze een route naar een economie waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

In een eerdere Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk stond de theorie van Kate Raworth al centraal. Nu is het zaak om de theorie in de praktijk te brengen. Verdeeld over twee avonden – 16 mei en 19 juni – wordt op basis van het boek besproken welke onderwerpen jou persoonlijk het meest raken. En je bedrijf. En je branche. In twee sessies wordt samen verkend wat de nieuwe modellen voor ons kunnen betekenen. Kun je maar aan één van de sessies deelnemen? Ook daarvoor is ruimte. Per sessie is plaats voor 15 personen.

Het is niet nodig om het boek te hebben gelezen. Conceptontwikkelaar Anke Sitter (Intertembo) geeft een algemene introductie en voor iedere stap een korte inleiding zodat er een goede basis is voor inspiratie en gesprek. Is er na de twee avonden behoefte om er een vervolg aan te geven? Dan kan samen worden onderzocht, welke mogelijkheden en kansen er zijn.

Deze workshop wordt verzorgd door:

Anke Sitter

Anke Sitter

Vanuit haar bedrijf begeleidt Anke bedrijven en organisatie in ontwikkeling van nieuwe concepten en structuren, altijd met een maatschappelijk tintje en een kritisch oog voor de behoefte van alle betrokkenen.

Werk maken van de Donut Economie 1

Wanneer?

Datum:
19 juni 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Voorverkoop:
€ 7.50
(consumpties niet inbegrepen)
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken