Laden Evenementen

Concert: Maurice van Hoek

  • Dit event is voorbij.

Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is. De liedjes zijn opgenomen in een klein kerkje in Montfoort – de woonplaats van Van Hoek -, met hulp van een aantal van zijn vaste muzikanten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Maurice van Hoek - (c) Klaas Guchelaar

Maurice van Hoek (1992) is in 2015 een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken.

In deze trektocht door Amerika verliest Van Hoek zijn hart aan de countrymuziek. Hij keert opgelucht terug naar Nederland, met een visie en om te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven. Hij heeft zijn draai gevonden en pakt zijn studie weer op, werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt.

Tekst gaat verder onder de video.

Hij studeert in 2016 cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers. Van Hoek en zijn band groeien in korte tijd tot een hechte eenheid. Hij schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man. Van Hoek trad als duo ook veelvuldig op met collega countryzanger Douwe Bob.

Wanneer?

Datum:
1 juni 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15.00 's avonds aan de deur
Voorverkoop:
€ 12.50
vvk
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken