Laden Evenementen

Expositie: Paul Bouwens – Weerfotografie

  • Dit event is voorbij.

Zijn weerfoto’s haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto’s aan NOS-weerman Marco Verhoef. Van 24 mei tot en met 30 juni exposeert Bouwens met zijn weerfoto’s in de bovenzaal van de Koppelkerk. Veel foto’s komen uit Zeeland, maar ook een aantal uit de Gemeente Aalten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Paul Bouwens © Hugo Hoes -VPRO gids

Paul Bouwens begon met het aanleveren van weerfoto’s bij Omroep Zeeland in 2006. Vanaf 2009 zijn zijn foto’s veelvuldig te zien in het weerbericht van de NOS. Bouwens ziet zijn foto’s als een ‘plaatje van de dag’: je moet wat geluk hebben om dat plaatje te kunnen pakken.

Fotograferen doet hij vanaf zijn tiende. Hij woonde in Borssele vlakbij het water, en amakte daar zijn eerste foto’s van de zonsondergang. Daar gaat de zon heel mooi onder in de monding van de Schelde. Zuid-Beveland in Zeeland is een ideaal voor het maken van weerfoto’s. Het ligt tussen de twee Scheldes, waardoor je veel wisselende luchten hebt. Bouwens houdt van dreigende, onstuimige luchten, als voorbode van vervelend weer. De omslagpunten van het weer zijn de fraaiste weerplaatjes.

In het afgelopen jaar schoot Bouwens ook een aantal weerfoto’s in de Achterhoek: Dinxperlo, Aalten en Bredevoort zullen dus ook te zien zijn in de expositie. Een aantal ervan was ook al te zien op het NOS-weerbericht van Marco Verhoef. De expositie is iedere vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is vrij. Op zaterdag 25 mei komt ook weerman Marco Verhoef naar de Koppelkerk over een lezing over weer en klimaat aan de hand van o.a. Bouwens weerfoto’s.

Wanneer?

Datum:
25 mei 2019 t/m 30 juni 2019
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken