Laden Evenementen

Kenniscafé: Marco Verhoef

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 25 mei treedt NOS-weerman Marco Verhoef op in het Kenniscafé van de Koppelkerk. In zijn lezing gaat hij in op hoe de weersverwachting tot stand komt. Hij geeft een blik achter de schermen bij de NOS én geeft zijn kijk op het klimaat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Marco Verhoef

Het weer is het meest besproken onderwerp in ons land. Er is altijd wel wat over te zeggen. De taak van Marco Verhoef is om dat zo duidelijk mogelijk te doen, met de wetenschappelijke onderbouwing die het weer verdient. Hoe komt de weersverwachting eigenlijk tot stand? Hoe gaat het achter de schermen bij de NOS te werk? En hoe kijkt Verhoef aan tegen het klimaat? Al deze vragen komen 25 mei aan bod.

Daarnaast is er in de lezing een plek ingeruimd voor weerfotografie. Bij de NOS worden foto’s gebruikt die kijkers kunnen insturen. Paul Bouwens, die gelijktijdig in de bovenzaal van de Koppelkerk exposeert, is één van die inzenders. Foto’s die worden gebruikt moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en daar wil Marco Verhoef ook graag op ingaan.

Deze lezing in de Koppelkerk wordt gecombineerd met een tentoonstelling van Paul Bouwens, uit het Zeeuwse Kapelle. De expositie bestaat uit Zeeuwse weerfoto’s en andere mooie plaatsen uit Zeeland, maar ook bekende plaatjes uit de gemeente Aalten zijn er te zien. Deze expositie loopt van 25 mei tot en met 30 juni 2019.

Wanneer?

Datum:
25 mei 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken