Laden Evenementen

Concert: Kika Sprangers Trio

  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleinere bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

Tekst gaat verder onder de foto.

Kika-Sprangers (Foto:Karen van Gilst)

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren.

In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Ze werkte o.a. samen met sterdirigent, componist en arrangeur Jules Buckley (Metropole Orkest).

Samen met haar ensembles tourde Kika als Young Vip langs de vooraanstaande Nederlandse jazzpodia en festivals (Bimhuis, LantarenVenster, Transition Festival) en het Grachtenfestival. Voor dat laatste won Sprangers de Grachtenfestival-pitch. In februari 2017 verscheen haar eerste EP “Leaves of Lily” met eigen composities uitgevoerd met beide formaties. Lovende recensies volgden.

Tekst gaat verder onder de video.

Wanneer?

Datum:
11 mei 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15.00 aan de deur
Voorverkoop:
€ 12.50
in de voorverkoop
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken