Laden Evenementen

Literair Café: Annemarie Haverkamp

  • Dit event is voorbij.

Hoe ziet het dagelijks leven met een gehandicapt kind eruit? Iedere week schrijft Annemarie Haverkamp een column over haar gehandicapte zoon Job in De Gelderlander. Op vrijdag 29 maart geeft ze een lezing.

Tekst gaat verder onder de foto.

Annemarie Haverkamp - (c) Do Visser

Geheel onverwacht komt Job in 2004 ernstig gehandicapt ter wereld. Eenmaal van de schrik bekomen, besloot Annemarie Haverkamp in De Gelderlander een wekelijkse column te schrijven over haar zoon Job. Omdat ze de buitenwereld graag wil laten zien hoe het echt is, het dagelijks leven met een gehandicapt kind. De columns werden gebundeld in vier boeken en verschijnt na veertien jaar nog elke week in de krant.

Haar eerste non-fictieroman ‘Dolgelukkig zijn wij’ verscheen eind 2010 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Het taboedoorbrekende boek genereerde veel media-aandacht. Annemarie studeerde culturele antropologie, werkte als redacteur, redactiechef en columnist bij De Gelderlander en is hoofdredacteur van universiteitsblad Vox. Daarnaast schrijft ze als freelancejournalist voor onder meer NRC en LINDA.

Wanneer?

Datum:
29 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 7.50
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken