Laden Evenementen

Kunstlezing: Hendrickje Stoffels

  • Dit event is voorbij.

Hendrickje Stoffels werd rond 1626 geboren in de garnizoensstad Bredevoort. Haar leven zou mogelijk onopgemerkt voorbij zijn gegaan, ware het niet dat zij in 1647 naar Amsterdam vertrok en dienstbode werd in het huishouden van Rembrandt van Rijn aan de Breestraat. Op vrijdag 22 maart geeft Maria Driessen een lezing over Hendrickje en Rembrandt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rembrandt_Harmensz._van_Rijn_060

Hendrickje Stoffels zou zestien jaar lang deel uit maken van het leven van Rembrandt en een cruciale rol spelen in de voortgang van zijn carrière als schilder. Hendrickje zorgde voor een stabiele thuisbasis en leidde de huishouding met zorgvuldigheid en inzicht. De opvoeding van Rembrandts zoon Titus was bij haar in goede handen en de geboorte van Cornelia maakte het geluk compleet.

Samen met Titus voerde Hendrickje een kunsthandel nadat Rembrandt financieel ten onder was gegaan. Om herhaling te voorkomen werd een vennootschap opgericht met Rembrandt als enige en onbetaalde werknemer. Hij kon zo zijn werk voortzetten zonder financiële risico’s te lopen.

Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar geeft kunsthistorica Maria Driessen op vrijdag 22 maart een lezing over deze bijzondere vrouw.

Wanneer?

Datum:
22 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken