Laden Evenementen

Koppelsessies: Ellen Tackenkamp

  • Dit event is voorbij.

Ze trad al eerder op in de Koppelkerk met haar band Woolf, maar Ellen Tackenkamp is op zondag 10 maart terug: solo. Deze zondagmiddag presenteert ze haar debuutalbum “Letters” in de Koppelsessies. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ellen Tackenkamp. (c) Marloes Nierop

Ellen Tackenkamp begon haar muzikale carrière in de straten van Dublin, waar ze met lievelingsnummers van haar grote helden, zoals Neil Young, Joni Mitchell, en Bob Dylan, de regenachtige straten van Temple Bar van een zonnestraaltje voorzag. Terug in Nederland studeerde ze jazz aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze kennis maakte met het werk van de grote songwriters uit The Great American Songbook.

Haar grote passie voor de samensmelting van tekst en muziek spoorde haar aan om de Engelstalige poëzie onder de loep te nemen, en ze studeerde vervolgens Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Goed beslagen ten ijs zocht ze in 2016 de rust en natuur op van haar geboortestreek, de Achterhoek, dit keer met genoeg lef om zelf de pen ter hand te nemen.

Tekst gaat verder onder de video.

Haar composities resulteerden in het uitbrengen van haar solo-debuutalbum “Letters” in het voorjaar van 2019. Ellens songs zijn persoonlijk en ontwapenend, en daardoor universeel. Ze neemt je mee op een reis door het menselijk bestaan, en doet dit met humor en een afwisselend programma, waarin ze ook bekende en minder bekende songs van haar collega’s en helden ten gehore brengt.

Ellen maakt verder deel uit van de succesvolle pop/folk formatie Woolf en schrijft momenteel muziek voor het gedichtenproject TIME, dat in 2020 opgevoerd en opgenomen zal worden i.s.m. het duo De Thuiskomst (accordeon & viool).

Wanneer?

Datum:
10 maart 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken