Laden Evenementen

Concert: TOCAR – Exploring Latin America

  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 2 maart waant de bezoeker van de Koppelkerk zich in Buenos Aires, Havana of Rio de Janeiro. Het jazzkwartet Tocar brengt de muziek van Latijns-Amerika naar Bredevoort.

Tekst gaat verder onder de foto.

TOCAR

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, betreffen, bespelen en klinken. De muziek van Tocar gaat over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en raakt met de prikkeling van het onbekende, het verlangen naar ontspanning en juist ook naar enerverende ervaringen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt op reis. Een warmte die je omhult en een bries die je streelt.

Tocar speelt vanuit een muzikale openheid en verkent daarbinnen steeds opnieuw de muzikale grenzen van de tango, latin en jazz. Tocar put inspiratie uit de muziek van onder meer Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd.

Tekst gaat verder onder de video.

De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici. Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen. Pianist Wim Warman (1969) werkte met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk en Yo-Yo Ma. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Drummer Enrique Firpi (1962) werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira.

De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango- en latin-benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

Een buitengewoon originele plaat waarop muzikale invloeden uit Zuid-Amerika en West-Europa elkaar versterken.

Serge Lucien

JazzFlits

Invloeden van Astor Piazzolla en Bill Evans. Soms uitbundig, vaak intiem. Tocar debuteert zondermeer overtuigend.

Hans Jansen

Johnny’s Garden

Wanneer?

Datum:
2 maart 2019
Tijd:
20:30 - 22:00
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 's avonds aan de deur
Voorverkoop:
€ 12.50
online, telefonisch of aan de kassa
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken