Laden Evenementen

Expositie: Gelders Nieuwsfoto

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018? Dit jaar organiseert de Koppelkerk samen met de Provincie Gelderland en de dagbladen De Stentor en De Gelderlander deze wedstrijd.

De wedstrijd wordt voor de dertiende keer georganiseerd. Wie eerder heeft meegedaan weet dat het contact met de fotografen altijd verliep via Foto21Bredevoort. Omdat deze expositieruimte vanaf 1 januari niet meer bestaat en de stichting binnenkort wordt opgeheven is deze taak nu overgenomen door de Koppelkerk.

De Provincie Gelderland besloot in 2012 dit evenement voor onbepaalde tijd te steunen. Meedoen is goed voor uw naamsbekendheid van de fotografen en draagt bij aan de fotojournalistiek in het algemeen.

Dertig door een vakjury genomineerde foto’s worden op drie plekken in de provincie Gelderland tentoongesteld in de maanden februari en maart 2019, bij de Koppelkerk in Bredevoort, in het Provinciehuis in Arnhem en bij de redactie van De Gelderlander in Nijmegen. In dezelfde periode zullen ze op websites van de dagbladen De Gelderlander en De Stentor en in een spread in de krant te zien zijn.

Ook dit jaar is er weer de ‘reportage categorie’. Alle inzenders voor de Gelders Nieuwsfoto kunnen een journalistieke fotoreportage insturen die eveneens door de vakjury wordt beoordeeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Gelderse Nieuwsfoto 2017 fotograaf Koen Verheijden

Categorie: Algemeen Nieuws
Datum: 3 mei 2017
Plaats: Arnhem
Publicatie: ANP
Fotograaf: Koen Verheijden
Nieuwsfeit: De politie heeft woensdag uit voorzorg mensen geëvacueerd uit de Arnhemse wijk Klarendal, nadat een melding was binnengekomen over een gewapende man in een wijkcentrum.

De vakjury bestaat uit: Wouke van Scherrenburg (voorzitter), Rias Immink (Gelderse fotograaf), Bernadet de Prins (niet-Gelderse fotograaf) en Huub Kerkhoffs (journalist/ redacteur). De jury komt bijeen in de Koppelkerk op donderdag 31 januari. Die dag worden de dertig nominaties bekend gemaakt.

Wanneer?

Datum:
15 februari 2019 t/m 14 april 2019
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken