Laden Evenementen

Concert: Joy Division Undercover

  • Dit event is voorbij.

Na uitverkochte shows in Boedapest en Praag komt de (misschien wel) beste Joy Division Tribute band zaterdag 9 februari naar de Koppelkerk in Bredevoort. In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Joy Division Unknown Pleasures

Unknown Pleasures

Het album Unknown Pleasures wordt gezien als het startschot van de New Wave-beweging in de jaren ‘80 en beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division. Joy Division hield op te bestaan voorjaar 1980 na de zelfmoord van zanger Ian Curtis.

Joy Division Undercover

In de periode maart, april en mei 2019 zal de band Joy Division Undercover – na drie jaar – weer uitgebreid gaan touren. De grotere podia zoals De Melkweg Amsterdam en Het Paard in Den Haag zullen de band dit jaar ontvangen. Tijdens deze tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen. Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen. Met o.a. gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green’s stem evenaart op griezelige wijze de vocalen van Ian Curtis.

Tekst gaat verder onder de video.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire.

De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance en een perfecte livesound. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

Met enige trots heeft de Koppelkerk een try out-optreden voor de start van de grote tour van deze band mogen binnenslepen met tevens de enige show in Oost Nederland. Saillant detail: twee van de bandleden – Ernst Grevink en Gerald Roerdinkveldboom – zijn opgegroeid in Winterswijk.

Joy Division Undercover 1
Joy Division Undercover

DE BAND

Zang: Erny Green
Gitaar: Henk Koorn
Bas: Edwin Oranje
Toetsen: Thijs Heij
Drums: Gerald Roerdinkveldboom

Wanneer?

Datum:
9 februari 2019
Tijd:
20:30 - 23:00
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 voor tickets aan de deur.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken