Laden Evenementen

Concert: Blue Grass Boogiemen

  • Dit event is voorbij.

Nog enkele tickets beschikbaar!

Zaterdag 2 februari treden de Blue Grass Boogiemen op in de Koppelkerk. Al meer dan 25 jaar brengen ze ‘high-energy bluegrass at its finest’. Nu ook in Bredevoort.

Tekst gaat verder onder de foto.

Blue Grass Boogiemen - Delivering the grass

De Blue Grass Boogiemen staan voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. Niet voor niets kregen ze de bijnaam ‘de ambassadeurs van de bluegrass’. Robert-Jan Kanis (zang-gitaar), Arnold Lasseur (zang-mandoline-gitaar-viool-dobro), Aart Schroevers (zang-contrabas) en Bart van Strien (zang-banjo-mondharmonica-viool) toerden de afgelopen jaren niet alleen door Nederland, maar door heel Europa en Amerika. Ze deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek en brachten diverse albums uit.

Tekst gaat verder onder de video.

De Blue Grass Boogiemen vallen unaniem in de smaak bij publiek en recensenten. De Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in DC. In Ierland wonnen zij de Crystal Bowl als meest populaire band tijdens het Guinness International Bluegrass Festival. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als Beste Akoestische Band. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Bluegrass’-festival door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band.

De lijst van optredens begint na al die jaren ondertussen telefoonboekachtige proporties aan te nemen. Van het Amsterdam Hard Festival in de Melkweg tot de Continental Club in ‘live music capitol of the world’ Austin, Texas; van het Oerol festival op Terschelling tot ‘s werelds meest beroemde bluegrassclub de Station Inn in Nashville, Tennessee; van het Metropolis festival in Rotterdam tot de Rodeo bar in New York; van het Into The Great Wide Open festival op Vlieland tot het Guinness International Bluegrass Festival in Ierland, ze traden er op. 

Wanneer?

Datum:
2 februari 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 's avonds aan de deur
Voorverkoop:
€ 12.50
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken