Laden Evenementen

Muziek: AVA Trio

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 12 januari treedt het AVA Trio op in de Koppelkerk. Het internationale jazztrio haalt zijn inspiratie uit het Midden-Oosten en de mediterrane.

Tekst gaat verder onder de foto.

ava - music from an imaginary land

AVA Trio

De Italiaanse baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo formeerde het AVA trio, waarin de sterke Turkse bassist Esat Ekincioglu (Kuhn Fu) samen met percussionist Pino Basile aanstekelijke mediterrane ritmes tot leven brengen. Melancholische klanken vormen een vruchtbare bodem voor een behendig improvisator als Giuseppe Doronzo. Italiaan Pino Basile neemt een paar typische instrumenten mee, waaronder de cupa cupe, de Italiaanse versie van de foekepot.

Tekst gaat verder onder de video.

Music From An Imaginary Land

Hun debuutalbum Music From An Imaginary Land (2017) kreeg alom lovende recensies. Zo schreef jazzplatform All About Jazz.com: “AVA Trio doet iets muzikaals, waar niemand anders toe in staat is. De band die vanuit Nederland opereert is er niet alleen in geslaagd tot een meesterlijke mix te komen van regionale invloeden, maar ook te komen tot een mooi evenwicht in etnische inspiratie en vrije improvisatie. AVA Trio heeft dus daadwerkelijk Music From An Imaginary Land gecreëerd, zowel als concept als muzikale ervaring.

Hun spel is intelligent maar ook vervuld van geestdrift en emotie.” 4/5 sterren
Dagblad Trouw

“AVA maakt muziek uit een denkbeeldige wereld waar.” 
Jazznu.com

“AVA zijn drie muzikanten uit een uiteenlopend universum die perfect met elkaar communiceren en dat geeft hoop in deze barre tijden. Prachtwerkje!” 

JazzandMo.be

Wanneer?

Datum:
12 januari 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 (tickets aan de deur)
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken