Laden Evenementen

Literair Café: Midwinterverhalen bij het haardvuur

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdagavond 21 december wordt in de Koppelkerk ‘de wende’ gevierd. In het Boekencafé kan onder het genot van het gezellig brandende haardvuur genieten van midwinterverhalen van Ankh Gussinklo en mooie liedjes van Wilma Pastors-Scholten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ankh Gussinklo en Wilma Pastors-Scholten

De wende, of seizoenswisseling – in zowel natuur als mensenleven – vormt de leidraad van de avond. De avond is voornamelijk in het dialect, maar het Algemeen Beschaafd Nederlands wordt ook niet geschuwd. Mythes, metaforen en legendes spelen een belangrijke rol in de verhalen en gedichten van Ankh Gussinklo (Aalten-Ijzerlo).

De midwinterverhalen worden verweven met de veelal eigen liedjes van Wilma Pastors-Scholten, die zichzelf daarbij begeleidt op haar gitaar. De samenwerking tussen Ankh en Wilma begon Pinksteren 2018, waar ze samen een podium kregen op de Kunst-Klinkplek tijdens de Enghuizer Kunstroute te Hummelo. Dit beviel zo goed dat diverse andere optredens volgden, waaronder deze midwinteravond in de Koppelkerk.

Wanneer?

Datum:
21 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken