Laden Evenementen

Kenniscafé: Sander Heijne

  • Dit event is voorbij.

Waarom ligt na één sneeuwbui het hele spoor plat, kijkt de dokter meer naar de computer dan naar jou en is je post weer niet aangekomen? Het antwoord: mislukte marktwerking. Aldus onderzoeksjournalist en historicus Sander Heijne. Zaterdag 15 december geeft hij hierover een lezing in het Kenniscafé.

Tekst gaat verder onder de foto.

Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u - Sander Heijne

Sinds eind jaren tachtig worden talloze publieke sectoren als het spoor, de post en de zorg door de Nederlandse overheid onderworpen aan marktwerking. Het doel: goedkopere en betere dienstverlening voor burgers. Na zeven jaar journalistiek onderzoek maakt Sander Heijne de balans op. Het tegenovergestelde blijkt: dertig jaar marktpolitiek heeft tot allerlei problemen en misstanden bij publieke diensten geleid.

De marktwerking is doorgeschoten. Desondanks is in politiek Den Haag het geloof in de markt nog altijd springlevend.

Aan de hand van herkenbare, hilarische en tevens schrijnende voorbeelden vertelt Sander Heijne waarom marktwerking een goed idee leek, maar toch vaak mislukte. Hij legt uit waarom marktwerking in de publieke sector ons allemaal aan gaat. Ook gaat hij in gesprek over de vraag: hoe nu verder?

Sander Heijne (1982)

Sander Heijne (1982)

Onderzoeksjournalist en historicus

Hij werkte vijf jaar op de redactie Economie van de Volkskrant en is momenteel correspondent Marktwerking bij De Correspondent.

Heijnes onderzoek naar marktwerking in de publieke sector in Nederland leidde tot vele losse verhalen en artikelen en resulteerde in het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor U

In de pauze van de lezing is het boek verkrijgbaar en zal de auteur het boek signeren.

Wanneer?

Datum:
15 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken