Laden Agenda

Schrijfmarathon: Brieven schrijven voor mensenrechten

• Dit evenement is voorbij.

Evenementen Navigatie

Ieder jaar in begin december organiseert Amnesty International wereldwijd een Schrijftmarathon. Op zaterdag 8 december, tussen De Dag van het Kind en De Dag van de Mensenrechten, vindt deze marathon tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in de Koppelkerk in Bredevoort.

amnesty-logo

Bij deze marathon schrijft men brieven aan verschillende overheden en aan mensen die ten onrechte gevangen zitten zonder proces of zonder uitzicht. De boodschap is: iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Mensen die ten onrechte vastzitten wordt een hart onder de riem gestoken.

Deze actie is niet bedoeld voor regeringsleiders of andere hooggeplaatste personen in onze maatschappij, maar voor jou en mij, voor gewone burgers met een gezond stel hersens. Gewone burgers die opkomen voor andere gewone burgers. Daarvoor ondertekenen of schrijven we brieven of kaartjes met een persoonlijke boodschap. Schrijf je ook mee voor mensenrechten?

Om 11.00 uur opent wethouder Joop Wikkerink de Schrijfmarathon in Bredevoort met een begeleidend woordje en het schrijven van een eerste brief. Voor iedere briefschrijver staat een kop koffie of thee klaar.

8 december 2018

Boekencafé