Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Amazon zij met ons

  • Dit event is voorbij.

Het is de wereldwijde versie van bol.com en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste winkel ter wereld: Amazon. Met de laagste prijzen en de snelste levertijden is de klant koning. Maar welke prijs betaalt de samenleving? Vrijdag 7 december staat de maatschappelijke invloed van Amazon centraal in de Tegenlicht Meet Up Bredevoort.

Tegenlicht Meet Up

We leven in het internettijdperk. We profiteren ervan, maar maken ons ook wel eens zorgen over de keerzijdes. Hoe ziet de winkelstraat eruit als winkels één voor één worden weggeconcurreerd door het internet? Wat betekent het voor onze vrijheid dat onze online data worden geregistreerd en doorverkocht?

Weegt het gebruiksgemak van de individuele consument op tegen de maatschappelijke consequenties van online bedrijven? Wat staat er op het spel bij een bedrijf als Amazon waar flexibele pakketbezorgers zonder secundaire arbeidsvoorwaarden financieel worden uitgeknepen? Hoe klantvriendelijk is Amazon door massaal belasting te omzeilen, maar tegelijkertijd massaal gebruik te maken van publiek gefinancierde wegen?

Tijdens de Meet Up verkennen we de verregaande ambities van het internetbedrijf en diens impact op de samenleving. De Tegenlicht-documentaire ‘Amazon zij met ons’ is het uitgangspunt en zal vooraf worden vertoond. Aan de hand van fragmenten en stellingen zal vervolgens met het publiek en twee interessante gasten worden gediscussieerd over de steeds groter wordende macht van Amazon. 

De hele uitzending is hier te bekijken.

De avond begint om 19.00 uur met een vertoning van de uitzending van Tegenlicht. Om 20.00 uur begint de discussieavond.

Entree is gratis.

De gasten voor vanavond zijn:

Pepijn Kok

Pepijn Kok

Pepijn Kok is nu 20 jaar werkzaam in Cyber Security, Fraude en Risk Management rollen. Vooral het laatste decennium was gevuld met data vraagstukken, zo wel met betrekking tot het legitieme gebruik maar ook het misbruik, oneigenlijk gebruik en diefstal. Pepijn is bij XS4ALL in 1998 begonnen, vervolgens bij verscheidene “Fortune 500” organisaties gewerkt op verschillende internationale locaties en nu als hoofd van Fraude monitoring werkzaam bij ABN AMRO.

Joost Jansen

Joost Jansen is momenteel bezig met het afronden van 2 masters; ‘Business Information Technology’en ‘Cyber Security’. Joost heeft verstand van de business aspecten in relatie met IT en van specifieke security aspecten. Daarbij heeft hij natuurlijk de nodige praktijkervaring opgedaan.

Wanneer?

Datum:
7 december 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Entree:
Gratis
 
Aanmelden

Waar?


Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken