Laden Evenementen

Literair Café: Suzanne Wouda

  • Dit event is voorbij.

Wegens omstandigheden is de avond met Suzanne Wouda helaas geannuleerd.

Vrijdagavond 30 november geeft schrijfster Suzanne Wouda een lezing in de Koppelkerk over haar nieuwe historische roman Maria, waarin de beroemdste ontsnapping in de Nederlandse geschiedenis centraal staat: die van Hugo de Groot. Een dienstmeid uit Bredevoort speelt een hoofdrol in het verhaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

Maria - Suzanne Wouda

Het is 1621. Hugo de Groot ontsnapt in een boekenkist uit Slot Loevestein, nadat hij door Prins Maurits tot levenslang is veroordeeld. Het is de spectaculairste ontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis. Het plan ervoor werd bedacht door Hugo’s vrouw Maria van Reigersberch en hun dienstmeid Elsje van Houweningen. Wie waren deze vrouwen? Wat bracht hen ertoe hun leven te wagen voor Hugo de Groot? 

In een wervelende stijl brengt Suzanne Wouda de levens van deze twee vrouwen in beeld. Qua afkomst verschillen zij als dag en nacht: Maria is dochter van de burgemeester van Veere; Elske is de dochter van een simpele herbergier uit Bredevoort. Ze vinden hun verwantschap in hun lef en doorzettingsvermogen, want beide staan ze voor een keuze die hun leven voorgoed zal veranderen.

De schrijfster zal in de pauze van de lezing haar boeken signeren.

Suzanne Wouda (1974)

Suzanne Wouda (1974)

Suzanne Wouda (1974) woont in Eindhoven en schreef vijf historische jeugdboeken, waarvan het tweede een Vlag en Wimpel van de Griffeljury kreeg. Het derde, Zwart water, werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. In 2016 verscheen haar romandebuut Roeien naar de Volewijck. Maria is haar tweede roman.

 

Wanneer?

Datum:
30 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 7.50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken