Laden Evenementen

Kunstlezing: Anton Heyboer

  • Dit event is voorbij.

Zaterdagavond 24 november geven Heyboer-verzamelaars Willy en Trees van Kleef, ter ere van de eerste vriendendag van de Koppelkerk, een lezing over het leven en werk van Anton Heyboer in de Koppelkerk in Bredevoort. Aan de hand van diverse werken van Heyboer vertellen zij hun persoonlijke verhaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

Trees & Willy van Kleef

Bij Anton Heyboer denkt men aan zijn vijf vrouwen en zijn schilderijen. In die volgorde. De Zeister tweeling Trees en Willy van Kleef had jarenlang persoonlijk contact met Heyboer, en nu nog met zijn vrouwen. Hun collectie van Anton Heyboer bestaat uit zo’n 400 werken, waarvan er eerder dit jaar een kleine tachtig in de Koppelkerk te zien waren. Heyboer zelf noemde het de mooiste en grootste collectie van zijn werk.

De zussen vertellen het héle verhaal over het leven van Heyboer en zijn manier van werken aan de hand van veertien schilderijen van Heyboer. Zijn ‘goede’ werken, zijn vriendschappen met Harry MulischGodfried Bomans, zijn verblijf in een Duits werkkamp en opname in psychiatrische inrichting Santpoort. Wie was deze excentrieke man, die alle conventies – van de kunstwereld tot het huwelijk – aan zijn laars lapte?

De lezing geeft een persoonlijk inkijk in het leven en werk van een kleurrijke, bijzonder boeiende man en kunstenaar.

Op deze avond zal de nieuwe Stichting Vrienden van de Koppelkerk haar officiële intrede doen. De stichting is opgericht zodat liefhebbers zich aan de Koppelkerk kunnen verbinden en de culturele vrijplaats kunnen ondersteunen. Mensen die al vriend zijn geworden hebben vrije toegang, en mensen die deze avond besluiten vriend te worden mogen ook gratis naar binnen. Overige bezoekers betalen een entree van € 7,50.

Wanneer?

Datum:
24 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 7.50 incl. kopje koffie/thee (Entree Vrienden van de Koppelkerk: gratis)
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken