Laden Evenementen

Expositie: Plaatsbepaling

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

 Architectuur loopt als een rode draad door het werk van Kristie Legters: van haar afstudeerproject tot haar nieuwste werk. In de expositie ‘Plaatsbepaling’ toont Legters haar architectonische afstudeerobject Het Stedelijk Lichaam en nieuw mixed media-werk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Detail Stedelijk Lichaam - Kristie Legters

De liefde voor het tekenen en schilderen begon vroeg bij Kristie Legters, vanaf haar zevende ging zij in de leer bij de Winterswijkse kunstenaar Ger Heesen. Na de middelbare school ging zij naar de Hogeschool voor de Kunsten in Krampen (nu ArtEZ). De interesse voor architectuur en de stad vertaalde zich in haar afstudeerproject Het Stedelijk Lichaam. Dit grote driedimensionale werk zal opnieuw getoond worden in haar expositie ‘Plaatsbepaling’.

Oude liefde roest niet: de stad en architectuur bleven centrale inspiratiebronnen voor Kristie Legters. Op diverse manieren ging de kunstenaar er in de loop der jaren mee aan de slag: in collages, veelkleurige schilderijen en 3D-werk.

De huidige expositie is ook letterlijk een plaatsbepaling: het toont de ontwikkelingsgang van de kunstenaar en waar zij nu staat. De bezoeker kan wegdwalen in haar werk; overal is wat te zien.

Kristie Legters (1974)

Kristie Legters (1974)

Kristie Legters woont in haar geboorteplaats Winterswijk, alwaar zij een atelier aan huis heeft. Daarnaast geeft zij beeldende vormgeving op het Carmel College Salland te Raalte.

Wanneer?

Datum:
17 november 2018 t/m 23 december 2018
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken