Laden Evenementen

Workshop: Papier vouwen

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Een bezoek aan Optische Effecten in de Koppelkerk wordt op zondag 4 november extra bijzonder met een workshop papier vouwen (in het Japans: origami) onder leiding van papiervouw-kunstenaar Henk van der Vorst. Te midden van zijn gevouwen papiersculpturen laat Henk de deelnemers op simpele wijze kennis maken met de kunst van het papier vouwen. Ook geschikt voor kinderen.

Henk van der Vorst

Henk van der Vorst (1944)

Papiervouw-kunstenaar Henk van der Vorst was van 1982 tot 2006 werkzaam als hoogleraar Numerieke Wiskunde in Delft en Utrecht. Hij maakt sculpturale objecten van papier. Daarbij gebruikt hij zelfontworpen motieven, veelal met een op-art karakter. Andere toepassingen zijn prints op aluminium, porseleinen borden en textiel. Hij woont en werkt in Maarn.

De expositie Optische Effecten toont het werk van vijf optische kunstenaars. De vijf exposerende kunstenaars proberen verwarring te stichten bij de kijker: wat je denkt te zien, is bij nadere beschouwing niet wat je ziet. De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst: M.C. Escher, Magritte en Dalí.

Wanneer?

Datum:
4 november 2018
Tijd:
14:00 - 15:00
Entree:
€ 8 incl entree expositie + kop koffie/ thee
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken