Laden Evenementen

Meet the artist: Udo Prinsen

  • Dit event is voorbij.

Tot en met 11 november exposeert beeldmaker Udo Prinsen zijn werk ‘Shapes of time’ in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. Met uiterst lange sluitertijden legde Prinsen tijdens een poolexpeditie zonnebanen vast op beeld.

Zaterdagmiddag 3 november is de kunstenaar aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over zijn bijzondere werk.

Shapes of Times - Udo Prinsen

‘Shapes of time’ is een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken. Udo Prinsen installeerde tijdens een expeditie naar Spitsbergen zelfgebouwde pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. De bewegingen van de zon langs de hemel verbeelden een gestold verloop van tijd.

Het werk van Udo Prinsen wordt altijd gevoed vanuit een interesse in natuur, cultuur, tijd, ruimte en geluid. In deze solo-expositie wordt naast ‘Shapes of time’ een overzicht van zijn animatiefilms, fotografie en video-objecten getoond, die gemaakt zijn door de jaren heen en in samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines.

Udo Prinsen

Udo Prinsen

Aalten - Lintelo 1974

Wanneer?

Datum:
3 november 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken