Laden Evenementen

Concert: Mark Haanstra & Oene van Geel

  • Dit event is voorbij.
Wat gebeurt er als kunst wordt omgezet in muziek en zij beide versmelten in een beeldconcert? Dat is op vrijdagavond 2 november te ervaren in de Koppelkerk. Jazzmuzikanten Mark Haanstra en Oene van Geel componeerden een beeldconcert bij de fotoserie Shapes of Time van Udo Prinsen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Shapes of Time - (c) Udo Prinsen - Veenstra Visueel

Shapes of time is een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken. Udo Prinsen (Aalten-Lintelo, 1974) installeerde tijdens een expeditie naar Spitsbergen zelfgebouwde pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. De bewegingen van de zon langs de hemel verbeelden een gestold verloop van tijd. De foto’s zijn tot en met 11 november te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

In samenwerking met muzikanten Mark Haanstra (basgitaar) en Oene van Geel (altviool) ontstond een gelijknamig beeldconcert waarin beeld en geluid een poëtisch geheel vormen. Lovende recensies volgen. Op vrijdagavond 2 november wordt het beeldconcert Shapes of Time met Mark Haanstra (basgitaar), Oene van Geel (altviool)  en Raphael Vanoli (gitaar) gepresenteerd in Bredevoort. Visual artist Udo Prinsen vertelt tijdens het concert meer over zijn bijzondere foto’s van Spitsbergen.

Tekst gaat verder onder de video.

Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Het doorkruisen van diverse muziekgenres – van jazz tot klassiek, van indian tot pop – heeft geleid tot een verrassend eigen geluid. Eén viool en één basgitaar: dat is het uitgangspunt. Deze kleinst mogelijke bezetting leidt tot verrassende contrasten. Voor hun debuutalbum Shapes of Time werken Mark Haanstra en Oene Van Geel samen met visual artist Udo Prinsen en gitarist Raphael Vanoli.

Wanneer?

Datum:
2 november 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken