Laden Evenementen

Literair Café: Annegreet van Bergen

  • Dit event is voorbij.
Op vrijdagavond 26 oktober is bestsellerauteur Annegreet van Bergen te gast in het Literair Café in boekenstad Bredevoort. Ze geeft deze avond een lezing over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’, het vervolg op de bestseller ‘Gouden jaren’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (Zutphen) leeft sinds 1982 van haar pen. Ze begon haar loopbaan bij de Volkskrant en Elsevier. Ze is econoom en schrijft regelmatig over economie, mens en werk. Vóór ‘Het goede leven’ verschenen van haar hand ‘Gouden jaren’ (2014) en boeken over burn-out en zelfbeschikking.

In ‘Het goede leven’ pakt Annegreet de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zorgden ervoor dat de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht onbekende landen en volkeren de woonkamer binnen.

Met nieuwe observaties en anekdotes laat de schrijfster zien hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? En wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan?

In de pauze is er de mogelijkheid om ‘Het goede leven’ aan te schaffen en te laten signeren door de schrijfster.

Wanneer?

Datum:
26 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10
 
Aanmelden

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken